Första dagen i plugget.

Idag Måndag kl: 08.00 var det dags. Dags för inskrivning på Kaplan International Collage nere i Manly. Skulle bli riktigt spännande att få träffa massa olika människor från olika delar av världen och få se hur skolan såg ut. När jag kom fram till skolan så fick man ett mycket gott intryck. Det var en sex våningar hög glasbyggnad mitt i Manly, där själva skolan har många av sina klassrum högst upp i byggnaden med balkong där man har utsikt över stranden och havet på den ena sidan, och hamnen och Sydney på den andra sidan. Vilket läge!! Dessutom började vädret klarna upp efter den otroligt kalla och regniga helg som varit.

Jag var där i god tid och var den första studenten att anmäla sig. Dock så uppstod det lite problem. När jag väl kom till skolan så hade jag blivit inskriven på en annan kurs än den jag skulle gå. Sedan fick jag reda på att jag var tvungen att göra ett förtest för att se vilken kurs jag var kvalificerad till, trots att jag redan hade gjort den via nätet och dessutom fått resultat på. Gick tillslut med på att göra testet, men efter några minuter kom personen springandes med ett papper i handen som visade att jag redan hade gjort testet. Skönt!! Fick reda på senare att det var flera studenter som också hade fått lite problem med sin inskrivning med att vissa andra hade också blivit placerade i fel kurs och vissa var inte ens bokade på vissa kurser. :S
Enligt förtestet jag gjorde så kunde jag välja en kurs på högre nivå om jag ville, "Advanced Certificate". Tursamt nog så valde jag att stanna på "first certificate", för när jag väl kom till den första föreläsningen så insåg jag att jag kommer att ha proppat med plugg bara på den nivån. Hade en bunt med stenciler i motsatta storlek som ett oöppnat paket A4 papper när jag lämnade skolan idag. :S

Det har varit en tung och hektisk dag på skolan. Det vart inte riktigt som man hade tänkt sig, men det är bara hoppas att inte detta tar upp för mycket av min tid och att skolan förbättrar sig på att organisera.

Återstår att se imorgon.


Äntligen framme

Rubriken säger det mesta. Äntligen framme i detta fantastiska land :)
Flygresan gick bra. Flög med Thai Air från Stockholm till Bangkok i 10 timmar, och sedan vidare till Sydney i 9 timmar.
Planet från Bankok till Sydney var dock en timme försenat, men vi landade i Sydney bara en halvtimme efter ordinarie tid, så det gick hyfsat smärtfritt ändå :).
Det var ett bra flygbolag. Thailändarna verkar vara ett grymt trevligt folk.

Efter ungefär sammanlagt 20 timmar i luften så kom jag fram till slutmålet, Sydney. Blev otroligt nervös när jag skulle igenom passkontrollen efter allt man har sett om i programmet "Border Control Australia" att dom är så hårda med vad som kommer in i landet. Men allt gick utan problem. Var igenom passkontrollen på nolltid.
Hade både medicin och skor i bagaget vilket var två utav alla de saker man var tvungen att fylla i om man hade det med sig. Det trevliga australenarna sa bara "no worries, welcome to Australia". :)

Dagen före avresa!!!

Kära familj, kära släkt och kära vänner.
Imorgon den 22:a september kl: 14.30 lyfter planet mot Bangkok, och sedan vidare ner mot Sydney där jag beräknas landa ungefär kl 10.00 på fredag morgon svensk tid.
Under 3 månaders tid så kommer jag att vistas nere i fantastiska Australien, dels för att få lite mera sol och värme, men också för att plugga och förbättra på engelskan på en 10 veckor lång cambridgekurs. Spänningen och nervositeten innan avfärd ökar för varje minut som går, men samtidigt så ska det bli otroligt spännande.
Ska bli otroligt kul att få träffa Farfar och Clare, men också att få träffa mycket nya människor på kursen och samtidigt få uppleva den australensiska våren som börjar nu i september.

Ska försöka skriva så mycket som möjligt på bloggen om de händelser jag får vara med om och ska samtidigt försöka lägga upp lite bilder. Ska också försöka hålla det svenska språket i liv, annars blir allt på engelska istället ;).
Kommentera gärna. Det är bara roligt :D


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0