En nykomling

Hej alla!
Då var det snart två veckor sen mitt senaste inlägg gjordes. Vad har hänt sen dess då? Kort sagt har det varit ganska lugnt. Julafton har varit, och jag kan säga att jag verkligen saknade familjen, och konstigt nog, också minusgrader och snö just under denna dag. Visst är man i ett varmt och härligt land, men jul ska helt enkelt firas med mörker och minusgrader. Julstämning i ett sådant här land är lika med noll.
Men vädret blev lite bättre under julhelgen och då passade jag på att lägga mig på stranden både på julafton och juldagen. Men sedan kom regnet tillbaka :(
Men det blev det dock ändring på ganska snabbt. Den 28:e december så kom min kusin Patrik ner, och otroligt nog så tog han med det fina vädret också. :D
Han kom kl: 07.20 på morgonen till Sydney, och hela dagen spenderades vid poolen.
Fantastiskt att det blev en sådan varm och härlig dag. :D
Kan inte ha blivit så mycket bättre, och Patrik kunde utan tvekan inte ha valt en bättre tid att komma. Dagen efter började med tjocka moln, men då passade Patrik och jag på att åka ner till Warringah Mall för att titta på lite REA-produkter och passade också på att köpa ett telefonkort till Patrik som han kan använda under sin vistelse i Australien. Sedan började det spricka upp och bli fint väder så vi tycke det var dags att åka hem för ett dopp i poolen. Någon timme senare så fick vi besök av Amba och Sande (barnbarn till Clare) som kom över på lite fika. Vi alla satte oss vid poolkanten där vi spenderade nästan hela eftermiddagen med snacks, musik, och klarblå himmel ovanför oss. Fantastiskt trevligt!! :D
Dagen efter (idag) vaknade vi otroligt nog av klarblå himmel trots att väderrapporten hade sagt annat. Vad vi skulle göra idag var givet, Stranden!!!
Vi började dagen med att låna farfars bil för att ta en tur från Dee Why beach och följde kusten mot Freshwater beach för att se vilken beach som verkar bäst. Därefter åkte vi hem för att äta lunch för att sedan få en skjuts av farfar ner till Dee Why beach.
l
Vi försökte oss på surfning, men vågorna var inte lätta idag. Bevisbilder på surfandet kommer till nästa besök på stranden och i nästa inlägg på bloggen. Jag lovar. För det mesta låg vi uppe och solade, men temperaturen i vattnet var det inge fel på. Själv skulle jag tippa att det var runt 22 - 23 grader.
Efter drygt två timmar var det dags att bege sig hemåt. Solen brände extremt och vi började känna oss trötta, så vi åkte upp till huset för att ta ett dopp i poolen istället. Ikväll ska Patrik och jag möta upp Sande nere i Manly för att ta några öl.

Andas...på riktigt!

Ytterligare en dag med regn och 17 grader. Ja dagen började sådär, men när jag kollade upp datumet såg jag att det var den 20:e december och kom på att jag ska ha fått mina resultat på tentan idag.
Med hög nervositet öppnade jag upp datorn för att logga in på universitetets hemsida, och det första jag såg var: First Certificate in English, PASS!!
Utav min stora förvåning så hade jag faktiskt lyckats trots det stora fiaskot under tentan med crashade datorer, störande ljud i skrivningssalen m.m.
Man fick se hur det hade gått på samtliga delar, och utan att gå in på för mycket detaljer så hade jag halvdant på Reading delen, men exceptionell på Speaking!
Nöjd med resultatet, ja och nej. Det var några delar jag vet att jag kunde ha gjort mycket bättre ifrån mig, men jag är sjukt nöjd över att jag faktiskt klarade det, och det är väl ändå huvudsaken!! :D
Dagen blev också bättre rent vädermässigt. Efter att inte ha sett solen ordentligt här nere på över 16 dagar, så fick jag iaf en eftermiddag med klarblå himmel och ca 25 grader. Jag själv firade med att sätta mig i solstolen vid poolen för att slappa och därefter svalka av mig med ett härligt dopp :)

2 veckor efter tentan

Hej igen alla nära och kära.
Nu har exakt två veckor gått sedan jag skrev sluttentan. Jag som skev den databaserade på First Certificate var den allar första tentadagen. Sedan under föregående vecka hade alla olika dagar man skrev på beroende på klass och beroende på om det var pappersbaserat eller databaserat.
Men bortsett från tråkigt tentasnack så måste jag säga att veckan efter tentan har varit ganska fullbokad när det gäller att träffa vänner från skolan och utgång på kvällarna. Med andra ord en riktigt rolig vecka! Så mycket som jag var ute och dansade förra veckan brukar jag normalt knappt göra på ett år. Mestadels har vi varit i Manly när vi har gått ut på kvällarna, men en utav dagarna så åkte vi in till Sydney. Inne i Sydney var vi på en pup som heter "Iwy". Man går in i en byggnad, går upp två trappor och kommer till ett jätte stort dansgolv med två jätte barer på vardera sida. Väl på dansgolvet så sa en polare till mig: "Robin, look up". Av min stora förvåning stod vi alla och dansade under stjärnhimlen som var helt fantastisk denna kväll, och runt om hade såg man topparna på alla skyskrapor runt omkring en. Rätt häftigt!
Förra lördagen så åkte jag in till Manly för att tillbringa den sista dagen med min närmaste vän under dessa tio veckor som varit. Denna dag var också den sista dagen för vissa att skriva tentan så vi passade på att möta upp dem efteråt om ta en öl tillsammans nere på Manly Wharf. Efteråt var det dags att ta farväl, och det var inte det lättaste. Precis innan man skulle säga hej då så kom alla tankar upp som: "Tänk om man inte träffas igen" eller "Det är kanske sista gången vi ses". Jobbigt och tårfyllt blev det!
Fortsatt under denna vecka har det varit extremt lugnt. I söndags åkte jag och farfar tillsammans med hans vän Thomas en sväng i hans nya Volvo C70 T5. Vi lyckades iaf ta en liten tur innan ovädret kom.
Förhoppningarna om att få kunna använda surfbrädan första gången har blivit avbokade pga det ostabila vädret som är här nere just nu. Suck!
Som jag nämnt i tidigare inlägg så har Sydney inte haft en sådan här kall sommar på över 50 år, och det tycks hålla i sig. Har också suttit och tittat lite lätt på om jag ska ta en kite -eller vindsurfinglektion men tyvärr inte vågat pga den oförutsatta vädret. Men men, man passar på att sola och bada i poolen när väl solen tittar fram.
I onsdags så åkte jag in till stan för att försöka göra en ombokning på min biljett. Jag åkte in så att jag var där strax innan elva för att kunna ha god tid på mig att gå runt och titta lite på stan. Ombokningen gick bra, men var dock tvungen att betala 150 AUD för ombokningen trots avbeställningskydd. Så det var inte så väntat, men nu är iaf resedatumet hem spikat. Jag kommer hem den 4:e Februari tidigt på morgonen, runt kl: 6 tror jag det var.
Efter mitt besök på Thai Airs kontor så gick jag vidare och tittade lite och blev lite överraskad över att det fanns så mycket butiker man ville stanna och titta i. Den mest intressanta butiken var nog utan tvekan:
DEN HÄR!!!
En applebutik på tre våningar. Omöjligt för Robin att bara gå förbi utan att gå in och titta. Tror hursomhellst att det var bland de häftigaste butiker jag varit i. Här hade dom samtliga produkter från Apples utbud plus tillbehör. Datorer på bottenvåningen, iPods/iPads/iPhones på mellanvåningen och på övre våningen hade de personlig hjälp. Imponerande butik, och efter ungefär 40 minuters tittande så fortsatte jag på samma gata där jag också hittade en jätte butik som sålde alla sorters systemkameror med alla typer av tillbehör. Heaven!!!
Jag fortsatte gå i riktning mot centralstationen för att se om det fanns några intressanta tåg att titta på, och tur hade jag, för inne på en utav plattformarna stod "Indian Pacific". Det är ett persontåg på minst 20 vagnar som går från Sydney tvärs igenom Australien till Perth. En resa som tar drygt 4 dagar.
Efter detta så gick jag vidare mot Chinatown som jag aldrig tidigare varit i, och jag tror nog för första gången i mitt liv att jag kände mig lite unik. Helt plötsligt var det bara asiater runt om en. Inte en vit så långt ögat kunde nå.
Jag fortsatte min promenad ner mot Chinese Garden. Tror att jag var där i minst en och en halv timme och tog 80 bilder. Det var så otroligt läckert! Tyvärr lite för mycket bilder för att lägga upp på bloggen, men jag har några exempel:
Tiden går fort när man har trevligt, så efter drygt en och en halv timme så var det dags att bege sig hemåt. På väg mot bussen avslutade jag med två rejäla sushi rullar. Mums!
Vi får se vad som händer härnäst. Tyvärr så är det ganska tomt i Sydney just nu för att de flesta som jag känner från skolan har åkt hem eller rest till något annat ställe i Australien. Har hört att några eventuellt ska komma tillbaka till Sydney strax innan nyårsafton, så det återstår att se.
Men!!!!
Om två veckor så kommer min kusin Patrik ner till aussie för att göra samma kurs som jag har gjort. Ser verkligen mycket fram emot det :D :D!!!!

Skolan slut och semestern har börjat

Hej igen allesammans!
Förra veckan på tisdagen så skrev jag mitt senaste inlägg om bl.a. att det var sista veckan i skolan och att jag skulle ha alla examendelarna på en vecka. På tisdagen hade jag min första del som var "Speaking". Det gick okej, inte jätte nöjd, men samtidigt inte missnöjd heller. Hur det gick på fredagen med de andra fyra delarna var dock en annan femma. Utan att gå in på för mycket detaljer så kan jag säga att klagomål till skolan har lämnats in pga störande ljud och oväsen i skrivningssalen, och att min dator som jag skrev tentan på kraschade mitt under skrivningen. Men men, det är inte huvudsaken får man väl tänka. Huvudsaken är att man har gått i en bra klass med trevliga människor och att man har fått uppleva detta fantastiska land!
På torsdagen hade vi en liten avskedsdag på skolan med lite champange och snaks. Hur det än går med resultaten på sluttentorna så fick varje elev alla fall ett bevis från skolan som visar att man har genomgått en cambridgekurs. Certifikatet visar också hur många procent närvaro man hade, och vem hade inte 100%!!! :)
Hur har de här 10 veckorna varit? Ja, jag kan börja med att säga att vi har helt klart haft den skönaste läraren på skolan (personen i mitten på bilden här ovan). Greg heter han, och är, förrutom en bra lärare, också en grym surfare.
Min närmaste vän ser ni också på bilden (personen till höger). Han heter Thomas och är ifrån Schweiz. Han var också min s k speaking partner på speakingdelen av examen.
Under de tio veckorna så har jag hunnit besöka Sydney några gånger, vi har tillsammans med många andra på skolan gått ut vissa kvällarna i Manly för att dansa och ha kul, och efter vissa lektioner har vi tillbringat en hel del tid på stranden om vädret har varit bra.
Jag har också hunnit med att göra en lång vandring från Manly till Spit Bridge som är ca 11 km vandring, klart rekommenderat, om man orkar. Dagen efter det så åkte vi till Wildlife Park och Blue Mountains, vilket var en fantastisk trip.
Men höjdpunkten under dessa tio veckor var utan tvekan Surf Camp. All beskrivning om den helgen finns i ett tidigare inlägg, men jag kan igen säga att det var nog den bästa helgen jag har haft på mycket länge. Ska man åka till Australien så är det här ett måste.
Nu har de tio veckorna gått. Både på fredag och lördags kväll så var vi ute och festade för att vi har gjort klart kursen. På fredagen var vi i Manly, och på Lördagen var vi i Sydney. Jag och mina närmaste vänner hade planerat att ta några dagar denna vecka för att ligga på stranden och softa lite grann, men tyvärr har vädret inte varit så lovande. Ända sen slutet på förra veckan så har det mestadels regn, molnigt och bara mellan 15 och 20 grader på dagarna. Härom dagen så hade Australien sin kallaste dag på 50 år vid den här tiden. Ca 15 grader på dagen och 3 grader på natten, så det var bara att ta fram duntäcket igen när man skulle sova. Vi får hoppas på bättre väder längre fram.
Idag onsdag (7/12) har det dock skett lite grejer. Mitt på dagen så åkte jag och farfar ner till Long Reef för att titta på lite surfbrädor. Det var inte alls tänkt från början att köpa en denna dag...
...men det slutade med att vi iaf kom hem med en sprillans ny surfboard. Är så otroligt sugen på att surfa igen. Har inte surfat sedan Surf Camp-helgen, så det återstår att se om skillsen sitter kvar :). Lite varmare väder bara, så blir det till första bästa strand för att pröva på den nya brädan :)
Senare samma dag så fick jag haka på farfar för att kolla på hans biljardklubb. Det var dock inte vilken biljard som hellst, utan den biljard som de spelar kallas "Carambole". Skillnaden från vanlig biljard är att du bara använder 3 bollar i spelet, och att biljardbordet inte har några hål. Spelet går ut på att man ska träffa två utav bollarna i en stöt. Jag gick en liten match mot farfar, men jag hade inte en suck. Men spelet var riktigt roligt att spela. Fick också några riktigt bra tips av farfar hur man ska kunna skruva bollen i biljard, så den som vill lira biljard mot mig nästa gång kan räkna med en klar förlust.
Vad som planeras längre fram får avvakta ett tag. Just nu sitter jag och väntar på besked om förlängt visum. Det är lite nervöst, för jag fick reda på att den typ av turistvisum jag har kunde man tydligen inte förlänga när man väl var inne i Australien. Men innan jag reste så hade jag varit i kontakt med den australensiska regeringen i frågan om jag kunde förlänga när jag väl var i Australien, och då var svaret ja. Så det återstår att se om det går igenom. Håller tummarna. Om det går igenom, så kommer jag vara här fram tills i mitten på februari ungefär.
Hur det blir med visum, planer och väder kommer i nästa inlägg :)
Fortsättning följer...

RSS 2.0