Byron och Surfers

Hej igen alla där hemma.
Då var det dags för ett nytt inlägg.
För ganska precis en vecka sedan gjorde jag ett inlägg om att jag skulle åka upp till Byron Bay i 5 dagar för att se hur den delen av Australien ser ut. Nu har dessa 5 dagar passerat och jag tänkte uppdatera er lite om vad som har hänt.

I söndags så lyfte planet kl: 07.25 mot Ballina airport. Jag anlände runt 9 tiden, och från flygplatsen åkte vi direkt till den kända fyren i Byron, som också kallas Australiens östligaste punkt.

Härifrån så hade man en fantastisk utsikt mot Byron åt ena hållet och mot Ballina åt det andra med dess fantastiska beacher längs hela kusten. Besöker man fyren så sägs det att man har ganska stor chans att kunna se delfiner, eller ibland t.o.m. valar, men tyvärr dök det inte upp några vid detta tillfälle. Men samtidigt har man redan fått se både valar och delfiner tidigare, så man kan inte klaga :)

Byron Bay är enligt många australenare varmt rekommenderat ifall man vill hitta bra surfställen, och det kan man verkligen förstå. Byron är omgiven av fantastiska långgrunda beacher med fantastisk sand, som exempelvis denna (bilden ovan) som är tagen från fyren söderut. Till skillnad från Sydneys stränder så är dessa minst 5 gånger längre, och klimatet här uppe är betydligt mer tropiskt. Ena sekunden kunde det spöregna, och andra sekunden var det 35°C och sol. Typiskt tropiskt väder.
Efter en fika uppe vid fyren så bar vi av mot huset där vi skulle bo, som ligger i en liten by ca 15 minuter utanför Byron. Byn som vi bodde i hette Bangalow.
Hur kunde jag få tag i ett sådant här boende då? Jo, Clares dotter Angela bor tillfälligt här uppe och tar hand om ett hus för en nära vän till henne, så då fick jag erbjudande om att bo i huset under min vistelse här. Klockrent!! :)

Nästa dag, måndag, var det dags för en dag i Byron Bay för att gå runt och titta lite i butiker och för att känna av atmosfären. Dagen innan hade jag skrivit på Facebook att jag var i Byron Bay, och denna dag hade jag fått meddelande från tre gamla klasskamrater om att de också befann sig i Byron Bay. Så vi bestämde oss för att mötas upp för en middag och lite party senare på kvällen. Det blev ett mycket trevligt möte.
Så fantastiskt Facebook kan vara ibland!! :D

Tisdagen kom och dagen innan hade vi pratat om att försöka ta en dagstripp upp till Queensland och Surfers Paradise. Tyvärr så var det inte direkt något surf- och badväder. Det stod som spön i backen under hela dagen, och att försöka ta bilder var inte det lättaste.

Men jag lyckades få lite snabba bevisbilder i alla fall. Här står jag på Surfers Paradise beach.

Dessa bilder tog jag nog inom loppet av 1 minut innan jag var tvungen att hoppa in i bilen igen för att inte bli allt för genomblöt.

Tanken var från början att vi skulle besöka det berömda Sea World, men pga det dåliga vädret så var många av attraktionerna stängda.

Istället så åkte vi tillbaka in till Surfers Paradise för en fika för att sedan åka vidare till ett jätte stort och välkänt shoppingcenter här i Surfers.

På vägen tillbaka mot Surfers så åkte vi förbi en hel del välkända ställen, som bl.a. det här hotellet som är en utav Surfers finaste hotell, Palazzo Versace.

Vi avslutade dagen i Surfers genom att hälsa på en nära vän till Angela, innan det var dags att vända tillbaka till Byron.

Under onsdagen var tanken att jag skulle hälsa på en vän till mig från Sverige som pluggar musikproduktion uppe i Byron Bay, men pga extrema skyfall och översvämningar var vi tvungen att ställa in. Så dagen tillbringades huset med lite mysiga filmer och en bra tidning.

Torsdagen hade det otroligt nog klarnat upp lite på himlen, så vi fick i alla fall en timme på stranden med solsken innan det började blåsa och bli kallt. Det var dock hela tiden moln på himlen så jag struntade i att sätta på någon solskyddsfaktor, vilket jag aldrig skulle ha gjort. Inom en timme hade jag blivit kräftröd i ansiktet. Helt otroligt. Det är 6:e gången under min vistelse här jag har bränt ansiktet. Tyckte det var så konstigt för jag hade inte bränt mig på något annat ställe på kroppen. Men senare kom jag på vad det kunde ha varit. På morgonen hade jag satt på en fuktighetskräm i ansiktet som förmodligen har liknande effekt som sololja. Så det sved ganska ordentligt efter den här dagen. :S
Vid lunchtid så skulle jag möta upp min vän från Sverige. Han heter Joakim och pluggar somsagt musikproduktion i 1 års tid på ett college som heter SAE-Institute. Jag själv har också studerat på den här skolan, men dock i Stockholm. Det fanns mycket att prata om. Så mycket så att vi i princip glömde bort vart vi hade promenerat till. Vi gick en runda i och runt Byron i drygt en timme innan det var dags för mig att bege mig mot flygplatsen för min resa tillbaks till Sydney.
Hur har vistelsen i Byron Bay varit då? Ja, trots lite otur med extrema skyfall och översvämningar så har det varit väldigt mysigt. En jätte trevlig liten by som jag varmt kan rekommendera till alla som reser till Australien. Åker ni till Byron så ska man också passa på att besöka Surfers Paradise som ligger ungefär en timmes bilfärd härifrån. Trots vädret, så var det ändå ett otroligt ballt ställe att vara på. Höjdpunkten under vistelsen var ändå att få träffa några utav mina gamla klasskamrater och att få träffa Joakim igen. Otroligt kul att få prata lite gamla minnen, vad man har varit med om och vad som komma skall.

Familj, släkt och vänner! Exakt en vecka återstår av min vistelse här i Australien. Jag kan säga att det som jag har velat se, har jag fått se och det som jag velat uppleva, har jag fått uppleva! :D Jag har säkert nämnt det tidigare flera gånger, men det är värt att nämna igen: Australien är ett fantastiskt land, och för de som inte har besökt Australien än, DO IT!!
Så otroligt glad över att jag har fått chansen att få vara här nere.
Vad som händer nu den sista veckan får vi se. Förmodligen blir det lite småutflykter, passa på att surfa och hänga lite med Patrik och hans vänner. Det som dock står på min To Do lista nu är att försöka få tag i ett jobb innan jag kommer hem till kalla Sverige igen.

Mer om det kommer i mitt nästa, och kanske sista inlägg, på den här bloggen. Sköt om er alla där hemma, jag saknar er mer och mer för varje dag som kommer :)

Många kramar från down under! :D

Två veckor återstår i varma aussie

Hej igen alla nära och kära :)
Hoppas alla mår bra där hemma i Sverige. Som överskriften säger så återstår det nu bara två veckor av min vistelse här i Australien. På fredag om exakt två veckor kl: 16.50 lyfter planet från Sydney via Bangkok tillbaka till Stockholm. Vistelsen hittills har varit helt fantastisk trots en mycket kall och ruggig decembermånad. Längre fram kommer jag att skriva en resume av hela min vistelse här nere om vad jag har varit med om. Det kommer bli ett långt inlägg kan jag lova. Kommer också att göra ett stort bildspel som alla kan få ta del av när jag kommer hem igen som ett bevis på vad jag har varit och gjort.
Men det är inte slut än...
Nu på söndag tidigt på morgonen så tar jag flyget upp till Byron Bay för att se hur den delen av Australien ser ut. Jag kommer att vara där uppe fram t.o.m. torsdag och är tillbaka i Sydney sent på eftermiddagen samma dag, då jag har exakt en vecka kvar innan hemresa. Vad som kommer hända där uppe vet jag inte till hundra. Bokade bara en biljett i sista sekund för jag kände att jag behövde se en annan del av Australien innan man åker hem, men jag kommer nog att besöka Australiens östligaste punkt, evetuellt åka upp till Brisbane för att se hur den staden är, och så kommer jag också troligtvis att hälsa på en kompis jag känner från Sverige som studerar musikproduktion i Byron Bay.
Så det ska bli otroligt intressant att få åka upp till Byron. Har också hört att det är mer tropiskt klimat där uppe vilket jag gillar skarpt.  :)
Ett inlägg med bilder från Byron kan ni vänta er när jag kommer hem igen...det kan jag lova.
Annars, vad är det som har hänt den senaste veckan? Det har varit ganska lugnt. Har varit på stranden ibland, legat vid poolen, men också varit tillsammans med Patrik och hans polare från klassen. Senast i går var vi ca 10 pers på Freshwater beach ute och surfa. Senare på kvällen gick vi till en bar nere vid stranden i Dee Why.
Under dåliga väderförhållanden så har jag spenderat en del tid framför datorn för att kasta ut ansökningar till olika jobb. Har inte hört något från jobben än, så det sätter lite press på en nu när det bara är två veckor kvar.
Ett längre inlägg om Byron kommer somsagt längre fram.
Ha det bra alla så länge!

Glädjebesked

Hej hopp alla nära och kära!! :)

Vad kan nu detta vara? Ett glädjebesked? För vad? För vem?
Lugn, jag ska berätta ;)
Det hela började för lite över två veckor sedan när Patrik skrev upp sig på en lista. En lista för Surf Camp som skulle vara under helgen den 13:e till den 15:e Januari. Dessvärre så var Patrik lite sent ute. 20 stycken från skolan kunde få plats, men Patrik hamnade på reservlista som första reserv. Både jag och Patrik hade goda förhoppningar på att Patrik skulle komma med i alla fall, men en vecka hade gått och ingen verkade skriva av sig från listan.
På tisdagen veckan därpå frågade Patrik skolan om någon hade hoppat av, och svaret var nej. Men på vägen hem på bussen så fick Patrik ett samtal från skolan att han hade kommit med. Så otroligt glad för Patriks skull att han kom med eftersom jag verkligen hade rekommenderat honom att haka på på Surf Camp under en helg.
När han väl kom hem och berättade om glädjebeskedet, så kände jag själv att jag var så otroligt sugen på att haka på. Med tanke på att det tydligen hade varit så populärt på skolan att skriva upp sig på Surf Camp så hade jag inga större förhoppningar på att komma med. Också med tanke på att jag inte längre var elev på skolan. Men trots detta bestämde jag mig ändå för att göra ett försök och skriva ett mail till surflärarna direkt om det ändå fanns en plats. Hade fått mailadress från tidigare Surf Camp. Fick ganska snabbt ett mail tillbaka om att de dessvärre inte hade det. Skrev ändå ett mail tillbaka om ifall det skulle vara någon som hoppade av så kunde dom höra av sig.
Onsdagen kom och jag kollade om jag hade fått något svar på mailen. Svar hade jag fått och det var mycket positivt. En utav surflärarna kände igen mig från förra Surf Camp och annordnade en extra plats till mig, och gav mig också samma rabatterade pris som eleverna på skolan fick. Ja vad säger man? Tror inte svaret hade kunnat blivit så mycket bättre. :D
På fredagen den 13:e januari bar vi av söderut mot Bendalong.
Till skillnad från förra gången så var det en betydligt större grupp. När jag åkte första gången var vi inte fler än 13 personer. Denna gång var vi 26 personer. På bilden ovan ser ni några utav tälten uppradade. Jag och Patrik delade på det blåa tältet längst bort till vänster.
Innan vi åkte dubbelkollade jag hur vädret skulle bli till helgen, och tyvärr så såg det rätt ostadigt ut. 20 grader och regn var inte direkt det man ville ha när man surfar. Men precis som förra gången hade vi tur. Det regnade inte en enda gång när vi väl surfade, och temperaturen låg mellan 23-24 grader. Tyvärr var aldrig solen riktigt framme, men det var snarare ganska skönt för att jag hade fått en rejäl ansiktsbränna (för 5:e gången under dessa fyra månader) sen vi var på stranden i torsdags. Temperaturen i vattnet var dock fortfarande varmt, c:a 22-23 grader kanske.
Med actionkameran på plats på huvudet och en taggad Patrik är på väg ner i vattnet för att känna på vågorna. Patrik och jag hade några gånger försökt att komma upp på brädan, men det var tyvärr inte det lättaste pga att det var ganska hård sjö.
Men vi kom upp i alla fall. På bilden ovan ser ni Patrik surfandes, och hade precis gjort en high-five till surfläraren till höger. Hur gick det för mig då?
Nja...förra gången jag var på Surf Camp kändes det betydligt enklare, men den sista lektionen var vi på en strand med betydligt lugnare sjö. Där lyckades jag i alla fall komma upp på de flesta utav alla försök. Den sista lektionen fick vi också lära oss att svänga. Denna gång valde jag också en bräda med endast två fenor, från det normala tre. Detta gör det lite lättare att svänga snabbt. En våg, som det förhoppningsvis kommer bilder på senare från Surf Camp kameran, så surfade jag längs med vågen istället för framför vågen. Det kändes så sjukt häftigt!!!
De flesta gångerna gick det somsagt bra...
...andra gånger gick det mindre bra när en Joel svänger in framför mig! ;)
Summa och summarum så var helgen helt fantastisk....igen!!! :D
Så otroligt tacksam och glad över att jag fick uppleva det här igen. Skulle kunna tänka mig att göra det här varje helg.
En utav surflärarna sa: "Du borde skaffa dig en tjej här nere och flytta hit, så kan du börja jobba som surflärare".
Australien och surfing i alla ära men det finns för mycket jag skulle sakna om jag flyttade hit.

Nu återstår det 18 dagar innan man är tillbaka i kylan igen. Trots att jag saknar min familj, min släkt och mina vänner så extremt mycket nu, så har jag fortfarande ingen lust att åka hem. Skulle vilja flytta ner Sverige hit under vinterhalvåret. :)
Många varma hälsningar och kramar från down under. Saknar er så otroligt mycket där hemma. Sköt om er så länge så hörs vi längre fram i nästa inlägg.
CHEERS!!







Ett nytt år!!

Hej igen allesammans!!
Då är det nytt år!!! Ett nytt år med nya möjligheter och 2011 är numera historia.
Det nya året har också öppnat upp med mycket fint väder. Så som det normalt ska vara i Australien ;)
Så här i efterhand så är jag väldigt glad att jag förlängde mitt visum. Normalt skulle jag ha åkt hem den 22:a december och med tanke på att december 2011 har varit Sydneys absolut kallaste och blötaste månad på över 50 år så är jag väldigt glad att jag förlängde det. Är också så otroligt glad över att min kusin Patrik har kommit ner hit till Australien :)
Det nya året började ganska soft med mycket fint väder och varmt. Ca 28 grader och blå himmel. Så de två första dagarna började såklar på stranden. Den 3:e Januari (tisdag) var första dagen för Patrik i plugget. Fick det intrycket att han tycket det var väldigt bra, och otroligt nog så fick han exakt samma lärare som mig :D
Jag sa det till Patrik: "Då kommer du få en rolig termin, det kan jag lova"

På onsdag bjöd farfar med oss båda till hans biljardklubb nere i Brookvale. Jag och Patrik spelade två matcher mot varandra, där Patrik utklassade mig på första :S
Men det tog jag dock igen i den andra matchen ;) Men kul var det! Som ni kan se på bilderna så har inte biljardborden några hål. I ett tidigare inlägg berättade jag vad det är för regler i spelet. Enkelt sagt så är det tre bollar. En Skjuter på den vita och en skjuter på den vita. Men sedan gäller det att träffa båda bollarna i en stöt.
Spelet är roligare än vad det låter, och det är extremt bra att börja spela det här då man mer koncentrerar sig på att få kloten att studsa, rulla eller skruva sig i rätt riktning, istället för att bara koncentrera sig på att få i kloten i olika hål. Det vi också har lärt oss är att det vi kallar biljard i Sverige heter egentligen "Snooker".

Veckan fortsatte med fint väder. Riktigt härligt!! Mycket tid har spenderats på stranden och vid poolen. Dock så finns det en baksida med att det blir så här varmt skönt. Det första är solbränna! Häromdagen så råkade Patrik somna på stranden legandes på magen. Han hade tröja på sig vilket var bra, dock så hade han glömt att han hade shorts och ingen insmörjning på låren, så han hade lår som var lika röd som en Ferrari.
Det andra är att de små, men också farliga insekterna djuren börjar visa sig.
Som den HÄR!!! Den här spindeln hittade jag precis utanför dörren till poolen. Det är en s k Redback spider som är en utav Australiens farligaste spindlar. Blir du biten av denna måste du besöka sjukhus, annars är risken att du dör inom några timmar. Vilken tur att de har botemedel till alla farliga spindlar här nere, men lite respekt har man. Stor är den inte heller. Den här var inte större än en centimeter.
Den här hittade jag precis utanför dörren till köket. Otroligt att tänka att dessa små kan orsaka en sån stor skada för oss människor. Men otroligt nog. Nu när man har varit här nere i över tre månader så han man faktiskt vant sig vid dessa äckliga små (och stora) djur. Jag ska erkänna att jag har haft en otrolig spindel fobi. Ifall det är en spindel i huset så har jag inte kunnat sova på nätterna. För någon vecka sedan hade vi en Huntsman som säker var över en decimeter stor i huset. Vi försökte få ut den, men den smet iväg. Trots detta sov jag hur gott som hellst den natten.

Fredagen kom! Jag och Patrik blev hembjudna hem till Sande innan vi alla åkte vidare ner till Manly för att besöka Shore Club. Senare på kvällen mötte vi upp några utav Patriks klasspolare och gick vidare till en annan club nere i Manly för att dansa och festa lite.
På lördagen började den s k Sydney Festivalen, men dagen började med så otroligt fint väder, så Patrik och jag åkte ner till Collaroy Beach för att sola, bada och surfa lite under förmiddagen. Senare vid tre tiden åkte vi in till stan för att besöka festivalen, där vi också skulle möte upp Patriks klasspolare.
Vi började med en sen lunch när vi sedan gick vidare till Hyde Park där festligheterna höll hus. Det var fullt med folk och själv blev jag shockad över att det var så otroligt stort. Det är lite att jämföra med Sveriges Hultsfred festival, fast t.o.m. ännu större.
Om ni inte har besökt Hyde Park i Sydney förrut så kan jag varmt rekommendera det. Sån otroligt trevlig park. Ett litet mini Central Park med stora träd och skyskrapor runt omkring.
Vädret och stämningen var så otroligt härlig. Härlig bakgrundsmusik samtidigt som man låg på gräsmattan mitt i parken och såg solen gå ner bakom de höga byggnaderna.

Helgen har varit mycket givande och trevlig. Vad är planerna längre fram? Ja, vi får se. Nästa helg försökte Patrik få plats på det Surfcamp som jag gjorde, men det var fullt redan två veckor innan. Jag ska kolla upp med den surfcampskolan som jag var på om det finns extra platser för både Patrik och mig, så det återstår att se om det blir av eller inte.
Annat är att jag ska försöka mig på vindsurfing, förmodligen denna vecka eller i början på nästa. Eventuellt blir det en endagsresa till Jarvis Bay och en endagsresa till Canberra.
Vi får se vad det blir! Det får ni veta i nästa inlägg! ;)


RSS 2.0