The End

Ja kära familj, släkt och vänner!
Då börjar min vistelse i Australien lida mot sitt slut. Mycket kul har man fått vara med om. Under exakt 134 dagar har man fått träffa lite nya människor, förbättrat på engelskan, utflykter, Surf Camp och mycket mer.
Då kan man då fråga sig, varför har man egentligen gjort denna resa?
Det hela började i mitten av sommarn då jag helt plötsligt fick en stark känsla att jag behövde göra någonting helt annat än det jag normalt håller på med hemma i Sverige. Så jag kände helt enkelt att det var dags att komma iväg från vardagen ett tag. Kände samtidigt att det kunde vara kul att träffa lite nytt folk och att få öka kunskaperna inom inom engelskan. Eftersom att jag, som många också kanske känner till, är en väldigt väderkänslig person så kände jag att det kunde vara skönt att åka iväg till ett varmt ställe. Så med enkel matematik, så ville jag träffa lite nytt folk, öva på engelskan och få komma till värmen, kan någon då komma på något bättre alternativ än Australien?
Den 22:a september lämnade jag ett soligt Sverige med runt 15 °C och kommer, enligt väderleken, komma hem till ett vintrigt Sverige med ca -12°C. Kommer nog bli en shock. Den sista veckan så här innan hemresedatumet var nog den första gången på länge att jag nästan fick en liten längtan efter minusgrader och snö, med tanke på att det har regnat oavbrutet nästan hela veckan med temperaturer mellan 16 och 20°C, och det är bara Sydney av alla storstäder i Australien. Pga vädret så har det inte blivit så extremt mycket aktiviteter. Vi hade två hyfsat fina dagar Söndag och Måndag som mestadels spenderades på stranden.

På lördagen så åkte jag, farfar och Patrik iväg till Worriewood cinema för att titta på The Girl With The Dragon Tattoo. Riktigt bra film. Kvällen avslutades med en McDonalds på vägen hem och några 24 avsnitt i soffan. En trevlig och lugn kväll med farfar och kusinen.
På söndagen åkte jag och Patrik till North Curl Curl och var där i nästan 5 timmar. Trevlig strand faktiskt :). På måndagen var det dock dags för Patrik att åka till plugget igen, men jag lånade istället bilen och åkte iväg till Palm Beach och var där i två timmar drygt.
Tyvärr så glömde jag att ta med mig kameran, så jag fick använda min 2 megapixel kamera på min gamla Nokia istället.
Vädret var kanon, men det blåste så in i h-vete. Men med tanke på att det var måndag och nästan inga människor syntes till så långt ögat kunde nå, så kunde man inte klaga :).
På motsatta sida av beachen finns en beach till mot en stor sjö som heter Pittwater. Med tanke på vinden så var det ganska många vindsurfare ute.
På vägen tillbaka tog jag en annan väg längs med kusten och åkte upp på en höjd i Palm Beach området. Tror aldrig jag har sett så många lyxvillor på en och samma ställe, och i princip varje kåk (slott) hade en utsikt som hete duga! På ett flertal ställen var jag bara tvungen att stanna bilen bara för att titta.
När jag kom hem senare på eftermiddagen så var det dags för Patrik och mig att göra sig i ordning för en liten utgång. Vi skulle nämligen fira en kille som fyllde år i Patriks klass.
Tisdagen kom med spöregn och 17 °C. Planen var att lägga sig på Long Reef och surfa lite, men det fick ställas in för att istället börja småpacka lite för hemresan och rensa lite. Dagen avslutades med att farfar bjöd mig och en utav hans vänner Thomas på middag på Harbord Diggers som är en stor restaurant som ligger nära intill beachen Curl Curl.
Onsdagen bjöd dessvärre på samma väder, och att ligga på Long Reef fick än en gång strykas. Dock så kom jag på att jag inte hade besökt North Head. Så farfar och jag tog en liten tur och jag passade på att ta lite foton och njuta av den fina utsikten mot havet och mot Sydney.
Det kan låta väldigt löjligt, men när jag stod där bara för att ta in nuet, så fick jag helt plötsligt tårar i ansiktet. Vet inte vart de känslorna kom ifrån, men tydligt var nog att man kände att det snart är dags att lämna detta underbara land. Men samtidigt kändes det skönt på något sätt. Jag var helt ensam ute på North Head och hörde inget annat än vågorna som studsade mot berget.

Skrivet från Bangkok

Torsdagen kom och likadant väder blev det också denna dag. Jag passade på att åka iväg till det jätte stora shopping centrumet i Chatswood för att se hur det såg ut där. Mycket av dagen gick åt också till att packa ihop grejerna till hemresan.
På fredagen så packade jag ihop de sista grejerna. Jag passade på att ta några sista foton med min mobilkamera innan det var dags att åka till flygplatsen:
Ja under min tid här nere så har jag fått bo hos farfar och Clare. Är så otroligt tacksam men känner mig också otroligt bortskämd över att ha fått bo hos dem under min tid här nere i Australien. Tack till er två!! :D
Har egentligen redan skrivit det i mina tidigare inlägg, men jag skriver det igen. Är så otroligt glad över att Patrik ville komma ner till Australien också.
Känner ni igen er? Ja jag slutar där jag började.
Ja och nu är man åter hemma i Sverige, och man kunde inte ha fått ett bättre välkomnande. Stockholm har inte haft en sån vacker vinterdag på hela vinterhalvåret. Känns rätt sjukt att ha lämnat ett grått och blött Australien och kommit hem till -16°C, vindstilla, klarblå himmel och sol. Den här känslan att: "Åhh att komma hem till kalla gråa Sverige igen", den fanns inte :D. På eftermiddagen så kom alla släktingar över och välkomnade mig hem. Otroligt mysigt och härligt att få se alla igen.

Slutligen så vill jag tacka er alla som har följt den här bloggen under min vistelse i Australien. Sammanfattningsvis så har det varit fantastiska fyra månader, och jag är så glad över att ni har velat följa bloggen och läsa om allting som jag har fått vara med om.
Australien 2011-2012 är slut för den här gången.
Fler blogginlägg kanske kommer i framtiden. Vem vet ;)
Puss & Kram
och
Tack igen!!!

RSS 2.0