Halva kursen avklarad

Ja kära vänner och familj.
Då har man redan gjort halva kursen. Nu återstår det 5 veckor tills det är dags för den riktiga cambridge-tentan som är den 2:a och 6:e december. Kursen är ganska kämpig men det börjar gå lite bättre enligt resultaten på våra övningstentor som vi gör varje vecka.
Nästa vecka så ska vi ha s k "Mock exams", som också är som en övningstenta, men att vi gör det precis som en cambridge tenta är uppbyggd. På måndag så ska vi göra fyra deltentor: Reading, Listening, Writing och Use Of English. På måndag så ska vi göra vårat Speaking test, där man sitter två och två och besvarar frågor som våran examinator tilldelar oss.
Ska bli intressant att se hur det går.

Men nog pratat om tentor.
Som jag nämnde i förra inlägget så har ju skolan flyttat ner till ett litet komplex precis vid Manly beach. För er som inte har läst på min facebook så har det hänt ganska häftiga saker under denna vecka.
För det första så fick vi utan tvekan det bästa klassrummet i byggnaden. Ett klassrum med panoramafönster och utsikt mot stranden och havet + en balkong. Inte illa!
På måndagen när vi hade våran första lektion i det nya klassrummet satte vi oss ner för att kolla igenom uppgifter som vi hade gjort under helgen, och av min stora förvåning så ser jag (ca 200 meter ute till havs) något jätte stort hoppa upp från ytan. Det var en val. Direkt efter så såg man ytterligaren en val visa sig strax ovanför ytan.
Har aldrig sett en val på riktigt. Var ganska otippat att den skulle dyka upp utanför ett klassrum när man satt och hade lektion.
Med andra ord, ganska så häftigt! :D

Nästa dag, på tisdagen så såg vi däremot inga valar, utan istället en delfinfamilj ca 50 meter ut från stranden. Det var en delfinfamilj på ca 10-15 delfiner. Det hade stått i lokaltidningen ca en vecka tidigare att det var en delfinfamilj någonstans i närheten av Manly. Men att de skulle dyka upp utanför klassrummet var också ganska otippat.
Den här dagen var det ganska dåligt väder. Lite mulet och små lokala regnskurar, men vår lärare nämnde att delfiner visar sig oftast under sådana väderförhållanden.

Tyvärr, tyvärr, tyvärr har jag inga bildbevis på detta :( :( :(
Hade inte kameran med mig vid de båda tillfällena, men bortsett från mötet med kolalabjörnar och kängrus så var det nog hittills den häftigaste upplevelsen.


Kommentarer
Postat av: ingmar

Härligt Robin! Du verkar inte direkt lida. Idag har vi plockat ner humlen över stängslet för att förbereda för vintern, kanonkul.

Husförsäljningen får vänta tills i vår, då får vi försöka på nytt, ha det

2011-10-29 @ 16:20:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0