Ny vecka

Hej igen alla.
En ny vecka har börjat efter den långhelg som har varit här nere i Australien.
Det har varit en ganska fullpackad helg.
Lördagen var ganska lugn, och vädret var blåsigt kallt och molnigt då man passade på att göra lite hemuppgifter från skolan.

Söndagen var däremot lite mer intressant. Denna dag var det dags för Manly Sea Eagles att möta The Warriors från Nya Zeeland i finalen i australensisk fotboll. Trots att vardera lag kommer från två små orter, så är matchen mer en final där Australien och Nya Zeeland tävlar mot varandra.
Jag och många elever från skolan hade fått höra detta av befolkningen nere och runt om Manly, så jag och några till bestämde oss för att åka ner till Manly, sätta oss på någon bar
och se hur stämningen var.
Den var på topp kan jag lova. Tyckte det räckte med att vara på plats en timme innan matchen börjar, men jag hade fel. Det var proppat med människor på vilken pub man än såg i Manly.
Som tur var hade några från skolan satt sig på en pub nära Manly beach redan två timmar innan och passat platser. Pubben heter Steyne och var tydligen en av de mest populära i sådana här sammanhang.
Detta märktes tydligt, för vart man än satt så hade man alltid sikt mot en TV-skärm så att man kunde se på matchen. Grymt mycket folk med grymt skön stämning. Trots att man inte är ett stort fan av australensisk fotboll så var det ändå otroligt kul att titta på, framför allt i ett sammanhang som detta. Ännu roligare blev det när Manly sedan tog hem matchen med 22-10 mot The Warriors. De glada australenarna visade verkligen hur man skulle fira när mössor och halsdukar kastades överallt, musik spelades där alla sjöng med och ölen fylldes i alla glas. Riktigt härlig syn!

Då var det måndag den 3:e oktober, vilket är en röd dag i Australien. Vädret var lite växlande, så jag och några vänner bestämde oss för att åka in till Sydney för att se om det fanns något intressant att titta på. Vi tog färjan från
Manly Wharf direkt in till Sydney. Vissa hade redan åkt in till staden för att titta runt i Darling Harbor och för att kolla på The Sydney Aquarium. Vi var ganska sent ute. Klockan var redan 4 på eftermiddagen och det var röd dag så många butiker hade redan hunnit stänga, så vi gick raka vägen in till Sydney aquarium.
Otroligt stort ställe med massor med sorter som man aldrig hade sett eller hört talas om. Tre gånger fick man gå rakt in i ett stort akvarium där det första var småfiskar av många olika sorter med fantastiska färger från det stora Berrier Reef. Den andra innehöll större djur så som stingrockor och 3 olika sorters hajar. Otroligt häftigt.
Den tredje var ett jätteakvarium klädd med massa koraller, och innehöll många olika fisksorter från de australensiska kustområderna.
Vi hade tänk att fortsätta titta runt i Sydney efter akvariebesöket, men klockan började närma sig kväll och vädret hade börjat bli sämre, så vi bestämde oss för att börja bege oss hemåt för att göra sig redo för morgondagens första föreläsning efter långhelgen.
Istället för att ta färjan tillbaka så tog jag en buss direkt ifrån Sydney till Wheeler Hights. När man tar bussen från city så åker man alltid över Harbor Bridge där man får en fantastisk vy över staden och Port Jackson som är den jätte stora vilken som sträcker sig ända från Manly, via Sydney ända in till Parramatta som är en förort i Sydneys västra del. 

En ny vecka framför sig. Denna vecka är en dag mindre pga den 3:e oktober, men mycket plugg väntar samtidigt. På fredag kan man åka på valsightseeng om man vill och får plats. Annars kanske man ska ge sig på en första surflektion. Om något blir av får vi se efter fredag.

Ha det bra så länge :)



Kommentarer
Postat av: Lena och TomTom

Härligt det låter, ser fram emot bilder på valarna. Kram från Knosterstigen

2011-10-05 @ 19:41:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0